• fredag
  14 aug
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  15 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Way Out West ställer in

Nöje/Kultur | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Way Out West ställer in. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Way Out West är ställer in, rapporterar Dagens Nyheter. I stället siktar Göteborgsfestivalen på en ny upplaga 2021.

– Det är en tudelad känsla. Å ena sidan känns det skönt att äntligen kunna ta ett beslut. Å andra sidan är det så klart jättetrist, Way Out West är ju vårt flaggskepp, säger Ola Broquist, arrangör på Luger, till tidningen.

I år hade festivalen bokat artister som Robyn, The Strokes och Bon Iver. I ett pressmeddelande uppger arrangören att de inom kort kommer de att släppa de första bokningarna till 2021 års upplaga, som både kommer att bestå av artister från 2020 års bokningar och nya akter.

Ola Broqust berättar för DN att de ekonomiska konsekvenserna av att ställa in festivalen blir stora.

– Det är ett väldigt tufft år för oss. Inte bara för Way Out West, utan för hela Luger. Vi kommer inte att gå omkull, men de ekonomiska effekterna kommer att märkas under många år framöver, säger han.

Årets festivalbiljetter kommer att gälla för nästa år, men biljettköparna får även möjlighet till återbetalning.

Way Out West 2021 äger rum mellan den 12 och den 14 augusti.

Inställt i Malmö med

En annan festival som på onsdagen meddelade att man ställer in årets upplaga är Malmöfestivalen. I stället utlovas en extra evenemangsspäckad festival 2021.

– Det är såklart ett tungt beslut att ställa in, men ett nödvändigt sådant. Det är av yttersta vikt att vi alla gör vad vi kan för att tillsammans minska smittspridningen och ta oss igenom detta. Det är dock glädjande att få berätta att Malmöfestivalen kommer tillbaka 2021, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd för teknik och service, i ett pressmeddelande.

Beslutet har dröjt då arrangörerna har velat avvakta eventuella nya direktiv för sammankomster inför sommaren med anledning av coronavirusets spridning.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.