• idag
  23 sep
  12°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  24 sep
  14°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   2.4 mm
 • fredag
  25 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.9 mm
 • lördag
  26 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  27 sep
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Svar till C, L och M: De styrande i Färgelanda saknar ödmjukhet

Insändare
PUBLICERAD:
Ulla Börjesson och Edgardo Varas, två undertecknare av inlägget från Socialdemokraterna.
Foto: Helena Lindgren

Svar på insändare Så ska vi utveckla Färgelanda i Dalslänningen den 15 maj.

I Dalslänningen den 15 maj skriver de sittande minoritetsstyret bestående av C, M och L om sin egen förträfflighet hur man skall utveckla kommunen till en framtidskommun där medborgare och medarbetare skall stå i Fokus.

De styrande anser sig bidra till en organisation som bygger på tillit samtidigt som de väl kända kränkningarna från dessa politiker mot tjänstemannen har varit en del i vardagslivet i den organisation de anser sig leda.

Att det tyvärr finns en tystnadskultur i Färgelanda kommun har troligen inte gått någon förbi. Orsaken till att tystnaden har brutits är medarbetarna har fått nog och sagt ifrån. Från socialdemokratiskt håll är vi glada att detta äntligen har kommit upp till ytan.

Att ha flera anmälningar som bottnar i en ohållbar arbetsmiljö tyder endast på ett destruktivt ledarskap. Minoritetsstyret saknar kapaciteten att se det arbetsklimat som de har bidragit till.

Minoritetsstyret har knappast fört kommunen framåt. De mycket begränsade kunskaperna inom offentligt ledarskap skapar stora sår i kommunens tjänstemannaorganisation. Just nu är Färgelanda kommun långt ifrån en attraktiv arbetsplats.

Den målbild som talas om skall infatta stärkta skolresultat, omsorgen skall ha individen i fokus samt boende utveckling i hela kommunen. Detta tycker vi är bra då detta även varit våra mål under tidigare och nuvarande mandatperiod. Skillnaden ligger nog mer på planet hur når vi dit.

Spännande är att minoritetsstyret anser att Socialdemokraterna ängnar sig åt obstruktion och passiv oppositionspolitik. Socialdemokraterna har under de perioder vi suttit i opposition lämnat eget förslag på Mål och Resursplan och kommer göra det även 2021 - 2023.

Socialdemokratisk politik i Färgelanda, idag som största oppositionsparti, arbetar för att utveckla vår kommun utifrån givna förutsättningar och framför allt med djupt respekt för individen och kollektiven.

Välfärden är till för oss alla därför anser vi att man inte i sin helhet kan spara sig ur det ekonomiska läge vi befinner oss i. Vissa besparingar måste göras samtidigt som skatten höjs för att kunna leverera en välfärd för alla. Om man väljer att enbart göra besparingar kommer detta få icke önskvärda konsekvenser på kvaliteten på våra verksamheter som direkt påverkar invånarna.

Mål och resurser måste hänga ihop, det är bara då vi kan leverera en välfärd av högsta kvalitet.

Att vara modig kräver ödmjukhet vilket de styrande i Färgelanda saknar och därför är vi tveksamma att det kommer att leda till en välfärd för alla.

Vi ser med spänning fram mot vad det politiska mod som minoritetsstyret anser sig besitta kommer att leda till.

Ulla Börjesson (S)

Urban Henriksson (S)

Kerstin Fredriksson (S)

Tommy Larsson (S)

Edgardo Varas (S)

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.