• idag
  25 sep
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  26 sep
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   3.1 mm
 • söndag
  27 sep
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  28 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Så ska vi utveckla Färgelanda efter motgångarna

Insändare
PUBLICERAD:
Moderaternas Linda Jansson, Centerpartiets Tobias Bernhardsson samt Liberalernas Kenneth Carlsson utgör styret i Färgelanda kommun.
Foto: Helena Lindgren

Det har inte undgått någon att en förändringsresa pågår i Färgelanda kommun. Efter en tids motgångar kan vi konstatera att arbetet med bättre styrning, ledning och attityd måste få fortsätta.

Centerpartiet, Moderaterna och Liberalerna startade efter valet 2018 en förändringsresa för Färgelanda kommun. Nya ordförande i nämnder, styrelser och bolag. Nya uppdrag och nya framåtsiktande mål. Ambitiösa politiker som vill ta ett politiskt ansvar för Färgelanda kommun. Ett förändringsarbete som är helt nödvändigt för att kommunen ska få förutsättningar att utvecklas. En sådan förutsättning handlar om att skapa en trygg organisation präglad av tillit, med ett tydligt medborgar- och medarbetarfokus. Vi vill gå ifrån en destruktiv tystnadskultur till en mer öppen och välkomnande kommun.

Vår Allians för Färgelanda vill föra kommunen framåt. Vi vet att Färgelanda kommun har en stor potential att växa och utvecklas. Vi vill stärkta skolresultaten och se till att omsorgen har individen i fokus. Vi vill få fart på byggande liksom boendeutveckling i hela kommunen och skapa ett gott företagsklimat med växande småföretag. Vi vill lyfta föreningslivet samt skapa en VI-känsla för kommunen.

Vi har fått sätta fokus på ekonomin och kommunens skenande kostnader. Färgelanda står inför ett stålbad för att nå en mer effektiv hushållning av resurserna. Allt för att vi ska nå en budget i balans. För att nå ända fram krävs tuffa prioriteringar och beslut. Prioriteringar och beslut som kräver politiskt mod. Alternativet är att sätta sig ner med skygglappar för ögonen och fortsätta på samma bana som innan.

Medan Socialdemokraterna ägnar sig åt obstruktion och passiv opposition arbetar Alliansen ständigt för att lösa kommunens svåra ekonomiska situation. Vi vill och vågar ta det ansvar som behövs för att föra kommunen framåt – och vi kommer fortsätta arbeta hårt för att lyckas.

Tobias Bernhardsson (C)

Linda Jansson (M)

Kenneth Carlsson (L)

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.