• idag
  4 aug
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  6 aug
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  8 aug
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Upprop för Gammelgården

Insändare
PUBLICERAD:
Författarna av inlägget manar till en insamling för att rädda Gammelgården.
Foto: Tommy Löfgren

Gammelgården i Bengtsfors hotas av stängning på grund av att intäkterna från vandrarhemmet uteblir som en konsekvens av coronakrisen. Gammelgården är ett unikt kulturarv som firade 100 år 2019. För oss är det självklart att denna anläggning nu måste få det ekonomiska stöd som krävs för att verksamheten ska kunna fortsätta i ytterligare många hundra år. I väntan på en långsiktig lösning krävs det nu snabba åtgärder för att lösa den akuta krisen. Vi utmanar därför alla bengtsforsbor som har tillräckliga ekonomiska marginaler och som vill värna Gammelgården att bidra med 500 kronor till Bengtsforstraktens Hembygdsförening. Swishnummer 123 099 06 30. Bankgiro 430-1982. För att göra denna insats minnesvärd föreslår vi också att när krisen är löst, och en vanligare vardag återkommer, så genomför vi tillsammans en happening till minne av vår stödinsats. Alla som skänkt 500 får då på ett takspån bränna in sitt namn och några ord om varför detta var viktigt att göra i maj 2020. Med alla dessa takspån bygger vi sedan ett sticketak som installeras på lämplig väderskyddad plats på Gammelgården. Blir vi 500 personer (var 20:e kommuninvånare) så får föreningen in 250 000 och vi kan bygga ett sticketak på cirka 10 kvadratmeter. Tänk vilken kul fest vi skulle kunna ha när vi dekorerar och installerar det taket!

Kerstin Olsson

Roger Karlsson

Tomas Torbjörnsson

Madelene Wilhelmsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.