Totalt 164 avlidna i covid-19 Västra Götaland

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Totalt 164 personer har nu avlidit i covid-19 i Västra Götalandsregionen.
Foto: Mikael Fritzon/TT
Totalt 164 personer har nu avlidit i covid-19 i Västra Götalandsregionen.

På sjukhusen i Västra Götalandsregionen vårdas för närvarande 347 patienter med positiv covid-19, varav 84 på intensivvårdsavdelning (IVA).

I NU-sjukvården (Näl i Trollhättan och Uddevalla sjukhus) vårdas just nu 54 personer varav 13 på IVA.

Antalet sjukdomsfall uppgår till totalt 2 101 personer.

Detta enligt den senaste statistiken från Västra Götalandsregionen och Folkhälsomyndigheten.

Fall i Dalsland

Dalslänningen har tidigare berättat om ett dödsfall på Edsgärdets särskilda boende i Dals-Ed och om två konstaterade covid-19-smittade personer, som vårdas inom hemtjänst i Färgelanda kommun. Inga fler kända fall finns i dessa båda kommuner.

Bengtsfors kommun uppger att man kommer att informera när det finns bekräftade fall av covid-19. Kommunen kommer däremot inte att uppge inom vilken verksamhet som brukaren eller egen personal verkar. Detta av samma sekretesskäl som Västra Götalandsregionen tillämpar.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.