Totalt 134 avlidna i covid-19 i Västra Götaland

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Totalt 134 personer har nu avlidit i covid-19 i Västra Götaland.
Foto: Magnus Andersson/TT
Det totala antalet döda i covid-19 i Västra Götaland uppgår, enligt torsdagens officiella uppgifter, till 134 personer.

På sjukhusen i Västra Götalandsregionen vårdas för närvarande 291 patienter med positiv covid-19, varav 79 på intensivvårdsavdelning (IVA).

I NU-sjukvården (Näl i Trollhättan och Uddevalla sjukhus) vårdas just nu 46 personer varav 13 på IVA.

Sedan utbrottet

Det totala antalet sjukdomsfall (sedan coronautbrottet) uppgår i Västra Götalandsregionen till 1 745 personer. Detta enligt den senaste statistiken från Västra Götalandsregionen och Folkhälsomyndigheten.

Kända fall i Dalsland

Dalslänningen har tidigare berättat om ett dödsfall på Edsgärdets särskilda boende i Dals-Ed och om två konstaterade covid-19-smittade personer, som vårdas inom hemtjänst i Färgelanda kommun. Inga fler kända fall finns i dessa båda kommuner.

Bengtsfors kommun uppger att man kommer att informera när det finns bekräftade fall av covid-19. Kommunen kommer däremot inte att uppge inom vilken verksamhet som brukaren eller egen personal verkar. Detta av samma sekretesskäl som Västra Götalandsregionen tillämpar.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.