Hon blir ny kommunchef i Färgelanda

Publicerad:
Katrin Siverby blir ny kommunchef för Färgelanda kommun.

Det är nu klart vem som blir ny kommunchef i Färgelanda kommun.

Katrin Siverby, jurist och tidigare biträdande kommundirektör i Vänersborgs kommun tar över tjänsten som varit vakant sedan Susanne Korduner tidigare fick lämna den.

– Katrin är en person med gedigen erfarenhet av ledarskap inom offentlig sektor. Färgelanda kommun står inför ett viktigt förändrings- och utvecklingsarbete för att skapa en trygg organisation präglad av tillit, effektivitet, rättssäkerhet och ett tydligt medborgarperspektiv. Kommunchefen utgör en nyckelspelare och i den rollen har Katrin alla förutsättningar att lyckas, säger Tobias Bernhardsson (C), kommunstyrelsens ordförande.

– Det känns otroligt spännande att få ta sig an utmaningen att tillsammans med personal och förtroendevalda arbeta för ett Färgelanda där verksamheten präglas av ett starkt medborgar- och medarbetarfokus samt en god och tillitsfull relation mellan politiker och medarbetare med tydliga roller, säger Katrin Siverby.

Katrin Siverby är jurist till yrket och kommer närmast från en tjänst som biträdande kommundirektör i Vänersborgs kommun, där hon även de senaste sju månaderna vikarierat som kommundirektör. Hon har tidigare arbetat i Vara kommun och som chef inom Kriminalvården. Katrin börjar i Färgelanda kommun den 1 augusti.

Artikeltaggar

Färgelanda kommunKatrin SiverbyKriminalvårdenNyheterSusanne KordunerTobias BernhardssonVänersborgs kommun

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare