Hoppa till huvudinnehållet

Två lekplatser måste sparas bort

Publicerad:
Två lekplatser i Bengtsfors kommun måste bort, av besparingsskäl.
Två lekplatser i Bengtsfors kommun måste bort, av besparingsskäl. Foto: Daniel Reinhardt

Två lekplatser i Bengtsfors kommun kommer att försvinna. Det handlar om den lekplats som i dag finns på Bäckenområdet i Bengtsfors och den på Bergvägen i Dals Långed.

Anledningen är att kommunen ska spara pengar. I årets budget är anslaget för parker minskat med 110 000 kronor, vilket gör att tekniska området har sett över hur de kan göra besparingar för att hålla budget.

För anslaget till lekplatser innebär det en besparing på 50 000 kronor och för resterande grönytor ska en besparing på 60 000 kronor genomföras.

Bedömningen att ta bort just lekplatserna vid Bäckenområdet och Bergvägen har gjorts utifrån hur många barn som bor i närheten, hur utrustningen ser ut och vilka kostnader lekplatserna kräver på kort och lång sikt.

Sker inom kort

Troligen kommer de båda lekplatserna att plockas ner under våren eller i början av sommaren. Detta kommer att ske i samband med att kommunen ser över alla lekplatser.

Finns 26 lekplatser

Det finns, innan besparingen, totalt 26 lekplatser i Bengtsfors kommun.

Så här är lekplatserna fördelade geografiskt (innan besparing):

I Bengtsfors tätort finns elva lekplatser, i Dals Långed finns sex lekplatser, i Billingsfors finns tre lekplatser, i Skåpafors finns två lekplatser, i Bäckefors finns tre lekplatser och i Gustavsfors finns en lekplats.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBengtsfors kommun (org)BesparingstiderLekplatserNyheter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.