Hoppa till huvudinnehållet

Hemestra i Bengtsfors

Publicerad:
Reporter Tommy Löfgren
Tommy Löfgren
tommy.lofgren@dalslanningen.se
Crister Blüme, Bengtsfors destinationsutvecklare, och Pontus Gyllenberg, vd Dalslands Aktiviteter, vill se fler Bengtsforsbor på semester i sin hembygd.
Crister Blüme, Bengtsfors destinationsutvecklare, och Pontus Gyllenberg, vd Dalslands Aktiviteter, vill se fler Bengtsforsbor på semester i sin hembygd. Foto: Tommy Löfgren

Hemestra! Lägg det ordet på minnet – eller ännu hellre gör det till ditt eget.

Det vill Crister Blüme, Bengtsfors kommuns destinationsutvecklare, som lagom till påskhelgen lanserade en ny satsning.

– Avsikten är att bidra till att Bengtsforsborna ska få upp ögonen för allt det fina och alla möjligheter till aktiviteter vi har i vår kommun. Man behöver inte resa bort för att få häftiga upplevelser, säger han.

Nya tider

Bakom satsningen ligger de förändrade resvanor som coronakrisen medför och besöksnäringen i kommunen är med på noterna.

– Kan vi få våra egna invånare att upptäcka och ta del av det utbud som finns inom kommungränsen skulle det betyda mycket, säger Pontus Gyllenberg, vd Dalslands Aktiviteter i Steneby.

Han sticker inte under stol med att företaget har tappat många bokningar sedan coronaviruset blev på allas läppar och att det är ekonomiskt kännbart.

Ett litet ljus i mörkret är att det kommit bokningar från skolklasser och konfirmandläger, som valt att inte ge sig ut på några större resor. Den typen av besök ligger i linje med det projekt Crister Blüme dragit i gång.

Vid Lilla höghöjdsbanan gör Crister Blüme sig redo med hjälp av Pontus Gyllenberg, Dalslands Aktiviteter.
Vid Lilla höghöjdsbanan gör Crister Blüme sig redo med hjälp av Pontus Gyllenberg, Dalslands Aktiviteter. Foto: Tommy Löfgren

– Vi brukar varje år ha 1 000-tals utländska besökare som kommer för att semestra och uppleva det vi har att erbjuda. Om vi kan stimulera våra egna invånare att lägga om sina semesterplaner och fira hemma i stället blir det ett lyft för kommunen, säger han.

Inställda planer

Påsken med skollov är ett exempel på en tid då många normalt gör sig lediga och reser bort. Därför kom lanseringen av projektet nu då många tvingas ändra sina planer och ställa in sina resor.

– Men då kan man ta del av det som finns på hemmaplan, säger Crister Blüme.

Han tror att coronakrisen kommer att förändra resvanorna för de flesta och att det även växer fram ett annat sätt att tänka mer lokalt.

– För oss som bor i Bengtsfors kommun har vi det väl förspänt med aktiviteter och upplevelser i naturen och på annat sätt. Det gäller bara att vi blir bättre på att ta tillvara det vi har. Jag hoppas också att många invånare efter krisen kommer att bli ambassadörer för vår fina kommun, säger han.

Via hemsida

Rent praktiskt fungerar projektet Hemestra i påsk att besöknäringen lägger upp erbjudanden på den hemsida som nås via kommunens sajt.

Där finns just nu tips på exempelvis vandringspaket, cykelturer med all inclusive, ädelfiske, tipspromenader med mera. Det är erbjudanden som ska passa alla.

När påsken är över kommer hemsidan att leva vidare och byggas på med fler erbjudanden under rubriken Hemestra i Bengtsfors.

Artikeltaggar

BengtsforsCrister BlümeDalslands aktiviteterNyheterPontus GyllenbergSteneby

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.