Minoriteten styr majoriteten: Vad gör polis och politiker?

Insändare
PUBLICERAD:
Glaskross efter vandalisering av bil.
Foto: Jens Magnusson

Vad är det som händer och håller på att hända i detta annars så idylliska lilla samhälle Bengtsfors?

Bengtsfors med sina cirka 3 000 invånare i tätorten och cirka 10 000 i kommunen. Skadegörelse, mordbränder och allmän förstörelse har ju nu för tiden blivit en del av vår vardag tyvärr. Detta som hänt och håller på att hända i framförallt tätorten drabbar oss alla invånare ekonomiskt, antingen privat eller via skattsedeln. Det finns också många som inte längre vågar gå ut på kvällen på grund av att de "är rädda för stökigheter". Vi vet att de som ligger bakom dessa handlingar är ett litet gäng i ganska unga åldrar.

Den vandaliserade fritidsgården i Bengtsfors.
Foto: Thomas Wallin

Vi har haft skadegörelse på butiker, hus, skolor, gästhamnen, bilar och turistbåtarna. Listan kan göras längre. Vi har mordbränder på äldreboendet Granåsgården och ungdomsgården. Anmälningar görs men utredningarna läggs ner gång efter annan, ofta för att det som det heter "måste prioritera". Hur länge skall vi stå ut med dessa personers illdåd som drabbar oss alla på ett eller annat sätt?

Vandalisering av Bengtsfors gymnasium.
Foto: Thomas Wallin

Härom dagen var det lite pådrag med ungdomsstök i centrala Bengtsfors. Det hela eskalerade när äldre personer dök upp, maskerade för att hjälpa de yngre. Tyvärr så fanns det inga poliser på plats. Vi vet ju att Bengtsfors polisstation har öppet onsdagar mellan klockan 9 till 12, så situationen blev ordentligt hotfull. Kan inte vi vanliga Svensson och Johansson en gång för alla kräva att vi skall ha tillgång till polisen även utanför onsdagar klockan 9 till 12? När skall våra politiker ta tag i denna sak?

Det har redan förekommit en knivskärning som lades ned i brist på bevis. Vad mer skall behöva hända innan våra politiker förstår att det är riktigt allvar.

Ska vi bara sitta i våra soffor, rulla tummarna och se på melodifestivalen och respektera att det är en minoritet, en klicks, om styr majoriteten? Ska vi varje kväll som föräldrar sitta hemma och vara rädda att det skall hända våra ungdomar något i denna lilla ort där alla känner alla?

Insändarskribenten uppmärksammar en rad av de otrygghetsskapande händelser som varit i Bengtsfors på senare tid och efterlyser krafttag mot oordningen.

För mig är svaren enkla

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.