• idag
  3 aug
  21°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  4 aug
  21°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  6 aug
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tankar inför helgen: Hopp i fastetider trots problem

Familj
PUBLICERAD:
Torsten Wassenius.
Foto: Henrik Lundbjörk

Vi har kommit en bra bit in i fastetiden, när vi nu på söndag skall fira 5 söndagen i Fastan.

Om två veckor är det Påskdagen. För många är detta ett stort bekymmer. För många är påsken lika med ett tillfälle att hälsa på släkt och vänner. Kanske träffas man på ett fjällhotell och har trevligt tillsammans. Men i år med alla dessa begränsningar på grund av corona-smittan, så blir det ett helt annorlunda år. Det är mycket av oro, funderingar och tankar. Trots all information vi får, så vet vi ju ganska lite. Men vi hoppas och ber om att stabilare tider snart skall komma.

Det står som rubrik Försonaren över vår kommande helg. Det handlar om hur Jesus kommer till oss för att utföra sitt allra viktigaste uppdrag, som Påsken berättar om. Söndagens huvudtext- evangelietexten- från Johannesevangeliet Kap.3:11-15 är en del av Jesu samtal med Nikodemus. Han var medlem av stora rådet, en betydande man i det gamla Israel. Han ville inte att någon skulle se att han sökte upp Jesus. Därför kom han på natten. Läs gärna också verserna 16 och 17, det så välkända bibelstället. Här blir det tydligt för oss, att Jesus inte kommer för att döma världen. Han kommer för att rädda och frälsa dig och mig. När vi vågar lita på Jesus och hålla fast vid honom, då har vi del i de gåvor, som endast Jesus kan förmedla. Kanske vi nu får tid att fundera över påskens viktiga texter och vad de vill säga oss.

Helgens bön i evangelieboken: O Gud, du som utgav din son till ett offer för världens synd, hjälp oss att gripa om hans kors och leva tro på hans försoning. Genom Jesus Kristus, vår Herre. Amen.

Torsten Wassenius, prost.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.