Hoppa till huvudinnehållet

Man verksam inom kommunal förvaltning döms för sexualbrott

Publicerad:
Mannen döms för att ha skrivit digitala meddelanden av sexuellt innehåll till en minderårig flicka.
Mannen döms för att ha skrivit digitala meddelanden av sexuellt innehåll till en minderårig flicka. Foto: isabell Höjman/TT

En man i 30-årsåldern, bosatt i en dalsländsk kommun, döms för försök till utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande. Den dömde arbetar inom en kommunal förvaltning.

Mannen har under drygt ett års tid skrivit digitala meddelanden av sexuellt innehåll till en minderårig flicka. Han har även bett henne att skicka över fotografier med sexuella anspelningar till honom.

Flickan har hela tiden varit tydlig med att avisa mannen, men denne har ändå fortsatt. Flickan har mått dåligt av detta och varit rädd. Mannen är sedan tidigare bekant med flickans familj.

Så blev domen

Tingsrätten i Vänersborg dömer nu mannen till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. Vidare ska mannen betala 10 000 kronor jämte ränta till flickan.

Straffvärdet för vad den nu dömde mannen har gjort uppgår till en månads fängelse. Men eftersom han är tidigare ostraffad, bedöms sakna övervakningsbehov och är villig att utföra samhällstjänst har tingsrätten funnit att påföljden ska bli villkorlig dom och samhällstjänst.

Advokatkostnader

Han ska också betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden och betala dels sin advokat omkostnader med drygt 30 000 kronor till staten och dels målsägandens advokat med omkostnader drygt 28 000 kronor, också till staten.

Den nu dömde mannen har hela tiden förnekat brott och har även bestritt de enskilda anspråken.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDalslandDomarSexualbrottSexuellt ofredandeVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.