Lokala butiker håller extraöppet för äldre

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Det är noga med hygienen i butikerna i dessa coronatider. Särskilt för de äldres skull.
Foto: Terje Pedersen
Under den kommande helgen håller butiker i Bengtsfors en timme särskilt öppet för äldre. Detta för att de kunder som befinner sig i riskzonen för coronasmitta ska få handla i lugn och ro.

– Vi kommer att öppna en timme tidigare än vanligt och tror att de flesta butikerna kommer att haka på det här. Det är viktigt att de äldre vågar gå in i butikerna i lugn och ro. Vi försöker göra det så bra som möjligt för dem. Alla drar sitt strå till stacken, säger Conny Sandin, ordförande för Bengtsfors Centrumförening.

Första timmen avsätts

Coop aviserade tidigt att man avsätter den första öppna timmen på lördag och söndag för de äldre.

– För vår del öppnar vi som vanligt klockan åtta, men mellan åtta och nio är det bara äldre och andra personer som befinner sig i riskgruppen som vi vill få hit. Många hjälper dessa personer att handla redan nu, men det är inte alla som har den hjälpen. Därför gör vi det här. Sedan vet vi också att det är viktigt med den sociala biten, säger Cecilia Karlsson, butikschef på Coop i Bengtsfors.

Efter helgen görs en utvärdering bland butikerna innan man tar ställning till om det blir någon fortsättning.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.