Sandin: "Handla lokalt i coronatider"

Nyheter | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Conny Sandin, ordförande för Bengtsfors Centrumförening.
Foto: Conny Hultgren
Undvik köpcentrum och handla lokalt på orten. Den uppmaningen riktar Conny Sandin, ordförande för Bengtsfors Centrumförening, till invånarna i coronatider.

– Handla lokalt för att gynna butikerna på orten och tänk på varandra. Om det är butiker som hänger på snöret så kan det vara avgörande att du handlar här. Undvik stora köpcentrum där mycket folk rör sig. Just nu är det ingen i Bengtsfors som är smittad och då är risken noll.

Det säger Conny Sandin, som även driver modebutiken Hans & Hennes i Bengtsfors.

– Men visst märker vi alla att det är mindre folk i rörelse och färre som handlar. Visst påverkar coronaviruset oss handlare i Bengtsfors.

Samtidigt finns det flera faktorer som man som individ enkelt kan tillämpa för att undvika att smittas av corona och därmed skapa en minskad oro, menar Conny Sandin.

Undvik folksamlingar

– Tänk efter och undvik folksamlingar så ska det här nog bra. Om det sedan är övergående eller ej får vi väl se.

Centrumföreningen ska hålla ett möte i veckan, då frågan lär komma upp.

– Men det är ju inte så mycket vi som handlare kan göra. Mer än att prata med kunderna när de är inne. Det här är ett problem vi delar med andra butiker i landet.

"Alla drabbas"

– Alla drabbas på ett eller annat sätt. Det enda som går bra just nu är apoteket och livsmedelsbutikernas försäljning av toapapper.

Känner du någon oro för egen del?

– Nej, det kan jag inte säga. Men man behöver ju inte vara på ställen där det är 500 personer eller ta i hand och kramas som jag kanske gör med vissa personer annars. Sedan får man tvätta och sprita sig, det är det viktigaste. Om man håller på handhygienen så gör det mycket.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.