Hoppa till huvudinnehållet

Vi undersköterskor avböjer inbjudan till dialog om semestrarna

Publicerad:
Undersköterskorna demonstrerade nyligen utanför kommunhuset.
Undersköterskorna demonstrerade nyligen utanför kommunhuset. Foto: Conny Hultgren

Vårt beslut angående Stig Bertilssons (M) inbjudan till möte.

Stig Bertilsson (M) bjöd in fem stycken undersköterskor i Bengtsfors kommun till möte där vi skulle diskutera förslag/idéer om hur vi kan bättra på information och beslutsprocesser.

Vi anser att vårt budskap har varit tydligt under våra tidigare träffar, där vi fått till svar att kommunstyrelsen inget kan/vill göra.

Så varför är våra tankar och idéer viktiga nu?

Då Stig Bertilsson inte verkar veta att han som politiker har arbetsgivar- och arbetsmiljöansvar och säger att han inte kan påverka, ser vi ingen anledning att prata med honom om våra tankar och idéer ännu en gång.

Han vill också diskutera framtida semesterplaneringar. Efter den 11 mars då kommunstyrelsen hade möte angående våra semesterperioder visar resultatet tydligt vilken sida han står på, inte vår.

Vi undrar vilken framtid vi ska planera för? Så som det ser ut nu finns ingen framtid inom vård och omsorg i Bengtsfors kommun.

Vi har förstått att Stig anser att det är cheferna som är arbetsgivare och inte han själv och kommunstyrelsen. Han understryker också att han har fullt förtroende för våra chefer, därför förstår inte vi varför han vill träffa oss?

Vi blir inte hjälpta av att han försöker få massmediepoäng. Inte heller när makt och prestige avgör.

Vi hänvisar Stig till det lokala samverkansavtalet, Kommunal Väner-väst för dialog.

Vår dialog kommer hädanefter föras med de som stöttar oss i vår fortsatta kamp för bättre arbetsmiljö och bättre arbetsvillkor.

Sammanfattningsvis avböjer vi därför Stig Bertilssons inbjudan.

Enade undersköterskor i Bengtsfors kommun

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunInsändareKommunalSemesterStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.