• idag
  29 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  31 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  1 nov
  11°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  2 nov
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tankar inför helgen: Var inte rädd!

Familj
PUBLICERAD:
Foto: Conny Hultgren
Många bär på fruktan i dag. Fruktan för miljön, coronavirus, flyg och många andra saker. Saker som inte skall undervärderas och som kan kännas som en verklig stor fara.

Inför den här helgen så talar Bibeln om att det är mycket ondska i vår värld som bryter ner oss och fyller oss med ångest och oro. Men mitt i den här oron och den här ångesten möter Bibeln oss med hopp och förtröstan. Var inte rädd säger Gud till oss.

Kan hända tycker du det här med Gud är lite flummigt sagt men för mig och många med mig är Gud en verklighet i våra liv. För mig är Gud min identitet och en kraft som jag får räkna med varenda dag i mitt liv, i medgång och motgång. Jesus själv har lovat att vara med mig alla dagar också de dagar då jag känner att jag är rädd och fylls av ångest och oro.

Vilken trygghet och tröst det är att veta att det är någon större än jag som jag kan räkna med i allt som händer. En trygghet som jag kan få vila i. När vi ser på stormarna i våra liv blir vi oroliga men när jag ser på Jesus blir jag fylld av lugn och trygghet. Den här tryggheten och det här lugnet kan du också få om du vill. Gud tvingar sig inte på någon men Gud är där om du behöver honom.

Därför säger den här söndagens bibeltext något om att bönen som vi ber till den allsmäktige Gud blir fylld av en gudomlig kraft som inte du och jag fullt ut kan fatta eller förklara. Men det är Gud som lyssnar till vår bön och som svarar på vår bön.

Kanhända blir den här helgen en tid för bön. Bön för det du känner oro och ångest för. Gud säger till dig i dag: Var inte rädd!

Gud välsigne dig!

Åge Eriksen, Pastor i Bengtsfors Missionskyrka

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.