Bertilson (M) öppnar för dialog med sköterskorna

Publicerad:
– I nästa vecka bjuder jag in till en dialog med medarbetarna rörande anställnings- och arbetsförhållanden inom kommunens omsorg och vård, säger Stig Bertilsson, (M). Foto: Conny Hultgren

Kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson tar nu ett initiativ som han hoppas ska leda till bättre förståelse mellan arbetsgivare och arbetstagare efter diskussionen om semesterledigheter.

– I nästa vecka bjuder jag in till en dialog med medarbetarna rörande anställnings- och arbetsförhållanden inom kommunens omsorg och vård. Jag hoppas att tillsammans med sociala utskottets ordförande Jimmy Bjerkansmo och en delegation från undersköterskorna få ett samtal där vi får tillfälle att i lugn och ro lyssna på varandra, säger Stig Bertilsson.

– Jag vill understryka att jag har förtroende för chefer och förvaltning, men det är ju tydligt att det efter den förhandling som var i februari har uppstått en delvis infekterad situation. Vissa delar i de genomföra förhandlingarna kunde nog skötts på annat sätt och det gäller båda parter, både kommunen som arbetsgivare och den fackliga organisationen. Bakgrunden till det behöver politiken höra mera om och lära av inför framtiden, avslutar Stig Bertilsson.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunJimmy BjerkansmoNyheterSemesterStig BertilssonUndersköterska

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare