• idag
  13 aug
  17°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  14 aug
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  15 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Inlägg i parkeringsdebatten: Bygg boulebanor vid Tavlan

Insändare
PUBLICERAD:
Författaren av inlägget Stig Gustafsson tillsammans med barnbarns barnet Joel på orienteringsträning vid Tavlan i Ed som omnämns i insändaren.
Foto: Tommy Löfgren
Först skall sägas att Bouleklubben Lilla Le och övriga boulespelare är och har varit tacksamma för boulebanorna söder om torget i Ed. Banorna har varit bra och använts flitigt.

Problemen uppstår vid det seriespel, där veteranerna i Ed deltagit de senaste 20 åren. Serien startar varje år i april månad och pågår till slutet av september, med ett litet uppehåll mitt i sommaren. Matcher spelas i regel tisdagar, men även torsdagar förekommer.  Spelet startar 09.30 och pågår i allmänhet till 13.30, ibland ännu längre.

I den tiden ligger också en paus för kaffe.

När Edslaget gästar Åmål, Ånimskog, Fengersfors, Laxarby, Billingsfors och Bengtsfors två lag finns alltid nära och gratis parkering, tillgång till toalett och tak vid kaffepausen. Här i Ed finns ingen laglig parkering nära. Toalett tisdagar efter 10.00 får biblioteket stå med. Torsdagar är Resecentrum närmaste toalett. Vid regn finns inget skydd under kafferasten, om man inte kan ta sig till en bil, som är parkerad långt från boulebanan. Inte roligt bjuda gästande lag på detta. Parkeringsavgift och böter gör inte det hela bättre.

Åmål fixade på drygt en vecka boulebanor vid Hanebols Friskvårdcenter, när kommunen  behövde marken, där boulebanorna fanns, till annat. Allt till en mycket låg kostnad.

Samma sak skulle med enkla medel gå att ordna i Ed. Tre boulebanor kräver ingen stor yta och påverkar ytterst lite till exempel Bergslätts stora parkeringsyta, om banorna läggs längst in.

Samråd givetvis med Eds FF, även i toalettfrågan. Bord med tak skulle här få plats nära Skulle inte detta gå att lösa, finns Motionsgården Tavlan, där banorna utan att påverka Skidklubbens verksamhet, får plats nära gamla utfarten av elljusspåret. Här måste samråd med Eds SK och Göteborgs stift göras. Här finns redan öppna toaletter och möjlighet till fika under tak. Motionsgården blir en attraktion rikare.

Stig Gustafsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.