En sömnlös natt med många funderingar efter Kommunals medlemsmöte

Insändare
PUBLICERAD:
Katarina Liimatainen som är författare av inlägget.
Foto: Tommy Löfgren
Natten är här och sömnen uteblir med många funderingar efter Kommunals medlemsmöte ikväll som rör omkring i min hjärna.

Att jag ska börja jobba klockan sju bryr sig inte min hjärna om. En hjärna som många gånger har arbetat dygnets alla timmar med tankar om hur man som kommun kan hantera sina anställda.

En hjärna som har lagt av ett par gånger, som resulterat i långtidssjukskrivning. Att som anställd undersköterska i Bengtsfors kommun se hur man väljer att visa sin makt över sin personal gör mig arg, besviken och uppgiven.

Vi ser till att våra äldre får ett drägligt liv när de inte klarar av att hantera vardagen själva. Mår vi i personalen bra, då mår våra äldre bra!

Alla protestlistor, alla risk- och konsekvensanalyser, dem struntar ni som arbetsgivare i, verkar det som! Jag var delaktig i den som gjordes på Björklunda vilken påvisade allvarliga risker för ohälsa och dålig arbetsmiljö. Är det inget värt i en arbetsgivares ögon? Ska man inte som arbetsgivare främja god arbetsmiljö?

Vi är många som har ögonen öppna efter andra jobb eller utbildningar. Det är ingen som tackar oss den dagen vi gått i väggen. Det vet jag tyvärr av egen erfarenhet!

Släpp prestigen och massbestraffningen, kolla över varje arbetsplats och se vilka problem som finns och lös dom före problemen blir ännu större!

Katarina Liimatainen

Undersköterska Bäckefors

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.