• idag
  14 juli
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.2 mm
 • onsdag
  15 juli
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  16 juli
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bengtsfors släcker ljuset även här

Insändare
PUBLICERAD:
Ulrik Jörback är facklig ledare i Bengtsfors Arbetarekommun.
Foto: Tommy Löfgren

På söndag är det den internationella kvinnodagen. Det är med sorg man kan konstatera vilken usel kvinnosyn det kommunala styret har i Bengtsfors kommun. På ett fullmäktigemöte för en månad sedan sa man nej till en motion om en jämställdhetsintegrerad budget. Man dunkar igenom nya scheman och ny semesterförläggning inom vården trots stora protester från de anställda. När de anställda framför sitt missnöje blir de visade dörren och uppmanas att sluta om det inte passar. Det finns ett avtal mellan Kommunal och SKR om rätten att få jobba heltid. Detta struntar vår kommun i. Moderaternas partiledare och kommunalråd står på fullmäktigemöte och säger att heltid tillhör en svunnen tid.

Dessa hjältar som jobbar inom vård och omsorg och tar hand om våra gamla och sjuka ska prisas och inte risas. Statusen på dessa yrken måste höjas om vi ska klara vår välfärd i framtiden och då håller det inte med sådan här politik.

Ulrik Jörback

Facklig ledare Bengtsfors Arbetarekommun

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.