Hoppa till huvudinnehållet

Sjungande bibliotekarie med bred visrepertoar

Publicerad:
Reporter Thomas Wallin
Thomas Wallin
thomas.wallin@dalslanningen.se
 Den sjungande bibliotekarien Gunnar Källström underhöll med ett tiotal visor i Caféet, Kulturhuset i Bengtsfors
Den sjungande bibliotekarien Gunnar Källström underhöll med ett tiotal visor i Caféet, Kulturhuset i Bengtsfors Foto: THOMAS WALLIN

I bibliotek ska det vara tyst och fint, så "Den sjungande bibliotekarien" Gunnar Källström från Tösse är en motsägelsernas man.

Härom dagen tog han ton i Caféet i Bengtsfors kulturhus i en serie av kulturprogram. En publik på ett tjugotal personer fick höra ett tiotal underfundiga visor. Gunnar Källström gav prov på en imponerande repertoar med bredd, och att han är vän med sin gitarr gav en mycket avslappnad och underhållande föreställning.

Inlevelsen var stor när Gunnar Källström spelade och sjöng sina underfundiga och tänkvärda visor.
Inlevelsen var stor när Gunnar Källström spelade och sjöng sina underfundiga och tänkvärda visor. Foto: THOMAS WALLIN

Visorna spände från kunskapstörstande samtal med Ivar-LO Johansson vid köksbordet till en färd 300 år bakåt i tiden till Bellmans dagar. Vidare en skildring av en konstförfalskares kringflackande liv, en blick in i de svåra åren för Dalsland med utvandring till USA och ett cellsamt besök på fängelset i Kumla. Allt elegant kryddat med en lagom mix av samhällskritik, satir och lite historia.

Maria Styhr tackade från arrangerande kommunens sida Gunnar Källström med blommor.
Maria Styhr tackade från arrangerande kommunens sida Gunnar Källström med blommor. Foto: THOMAS WALLIN
Gunnar Källström har skrivit ett par böcker som väckte berättigat intresse under viskvällen, och inhandlades av flera besökare.
Gunnar Källström har skrivit ett par böcker som väckte berättigat intresse under viskvällen, och inhandlades av flera besökare. Foto: THOMAS WALLIN

Gunnar Källström har även författat ett par böcker han hade med sig, och fick sålt riktigt många av. Bengtsfors Rotaryklubb hade lagt ett av sina möten till caféet och deltagarna som utgjorde huvuddelen av publiken var nöjd med kvällen och den goda soppa med hembakt bröd Elissa och Marie-Therese Harfouche i caféet bjöd på.

Elissa och Marie-Therese Harfouche björ på välsmakande sopa och hembakt bröd från  caféet.
Elissa och Marie-Therese Harfouche björ på välsmakande sopa och hembakt bröd från caféet. Foto: THOMAS WALLIN

Artikeltaggar

DalslandGunnar KällströmKumlaMarie-Therese HarfoucheNyheterNöje/KulturUSA

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.