Man bör ha rätt få en känd läkare

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten har synpunkter på Närhälsan i Ed.
Foto: Tommy Löfgren

Jag har fått ett brev från Närhälsan angående provtagning och läkarbesök.

Jag ska träffa en för mig helt okänd läkare. Jag har redan en läkare som är min och min trygghet. Jag ringde därför och ifrågasatte detta.

Jag har en neurologisk sjukdom som ger många olika besvär och behöver läkare som är insatt i problematiken och ger kontinuitet.

Svaret jag fick var att patienterna är listade efter födelsedatum. Detta ska vara, sa hon jag talade med, ett politiskt beslut. Det är fattat utan patientens vetskap och något vi måste rätta oss efter utan undantag.

Det är skamligt, i synnerhet mot oss gamla och sjuka.

Nu när detta blivit känt här i Ed är det många som är rasande. Vi har bara rätt att välja vårdcentral, sades det.

Är detta i sin demokratiska ordning?

88 år gammal Edsbo

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.