Nu har ni chansen – häv nedskärningarna

Insändare
PUBLICERAD:
Annette Ternstedt (V).
Foto: Conny Hultgren
Välfärd. När Bengtsfors kommunfullmäktige antog budgeten för 2020 kritiserade Vänsterpartiet de nedskärningar som fanns på välfärden. Inte minst de nedskärningar i personaltätheten inom förskola och äldreomsorg, samt de sparkrav som lades på försörjningsstöd. I vår budget fredade vi välfärden och sökte alternativa lösningar, men majoriteten som består av Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna valde att gå denna väg ändå.
Anna Eriksson, ordförande för Vänsterpartiet i Bengtsfors.
Foto: Privat

Nu kommer en ny möjlighet för majoriteten att stoppa nedskärningarna. I och med Vänsterpartiets initiativ i riksdagen har regeringen lovat 5 miljarder extra till kommuner och regioner och tillsammans med M och KD fick vi igenom 2,5 miljarder till. Detta kommer inte att räcka i längden, men det är mycket välbehövliga pengar.

För Bengtsfors kommun innebär detta ungefär 5 miljoner kronor under detta år. Vi anser att de som arbetar inom förskola, äldreomsorg och socialtjänsten förtjänar de bästa förutsättningarna att göra ett bra jobb och vi tycker därför att detta välbehövliga tillskott ska användas till att stoppa de ogenomtänkta nedskärningarna i välfärden.

Vår uppmaning till majoriteten är: Ta chansen att häva nedskärningarna – för kommuninvånarnas bästa!

Annette Ternstedt

Kommunfullmäktigeledamot Vänsterpartiet

Anna Eriksson

Ordförande Vänsterpartiet Bengtsfors

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.