• idag
  15 aug
  22°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  26°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  18 aug
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  19 aug
  22°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tankar inför helgen: Tankar

Familj
PUBLICERAD:
Foto: Thomas Wallin
Johannes 4:46 – 54: Vi vet inte precis hur länge Jesus gick omkring och undervisade och gjorde under.

Vi tror det var tre år ungefär, för det står om tre turer till Jerusalem för att fira påsk. Naturligtvis hände det mycket under de åren. Johannes säger att det var mycket mer än det han tagit med i sitt evangelium. Han var valt ut några underverk som han kallar ”tecken”. De är tecken på vem Jesus är. Han gör sån´t som ingen vanlig människa kan göra, så det visar att det han gör är ett gudomligt ingripande. När Jesus handlar är det Gud som handlar. Han är både Gud och människa. Tecknen skall hjälpa människor att tro.

Ibland var Jesus trött på dem som kom bara för att få se något häftigt. Så var det den här gången. Jesus var lite motsträvig. Men inför den förtvivlade pappan som höll på att förlora sin son kunde han inte säga nej. Han helade pojken på distans.

Underverken har minst tre syften: Hjälpa den som är i nöd, vara tecken på vem Jesus är och visa hur Gud vill ha det. För Gud vill ju inte heller att människor ska bli sjuka och dö i förtid. Underverket visar också på det. Ändå är underverken just undantag. Alla sjuka blir inte mirakulöst friska hur gärna vi än önskar det. Det är inte som det ska i vår fallna värld och det är mycket vi inte förstår.

Elisabeth Radovic´, komminister i Ärtemarks pastorat

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.