• idag
  12 aug
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  14 aug
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  15 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Dalsland är en pärla och ett Sverige i miniatyr

Insändare
PUBLICERAD:
Dalsland - ett otroligt vackert landskap tycker insändarförfattaren. Här med sjöutsikt från en 72-hour cabin.
Foto: Mattias Modéen

I dag kom första exemplaret av Dalslänningen i brevlådan. Som ny prenumerant av tidningen vill vi lära känna och upptäcka mer av Dalsland. Vi bor i Småland har våra rötter längst upp i norr, Kiruna. För tre år sedan kom vi i kontakt med Dalsland. Upptäckte ett Sverige i miniatyr. I dag har vi en stuga. Med fiske, bär och svampplockning bakom stugknuten. Nya vänner. Helt fantastiskt. Otroligt vackra sjösystem. Vägarna slingrar sig bulligt och kulligt igenom detta vackra landskap. Helt plötsligt kände vi oss som hemma. Människor vi möter är trevliga och tillmötesgående. I somras var jag in på turistbyrån i Bengtsfors kommun och fick många broschyrer och tips på olika aktiviteter. Det är inte så många år sedan som jag trodde att Bengtsfors låg i Värmland. Ändå hade jag bra betyg i geografi i skolan. Varje gång som jag lämnar Dalsland börjar jag planera i huvudet för nästa resa till detta underbara landskap. Som dalslänning måste ni känna er stolt över hembygden.

Yvonne Malmgren

Nybro

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.