Hoppa till huvudinnehållet

Poesidagar och poesipris

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Fantasy med Peter Bergting. Höstlovsaktivitet i Bengtsfors bibliotek. Här Victor Esby från Bokdagar i Dalsland.
Fantasy med Peter Bergting. Höstlovsaktivitet i Bengtsfors bibliotek. Här Victor Esby från Bokdagar i Dalsland. Foto: Conny Hultgren

Bokdagar i Dalsland utökar arsenalen av evenemang med ytterligare ett: Poesidagar i Dalsland – Dalslands Internationella Poesifestival och instiftar även ett nytt litterärt pris i samband med festivalen, som hålls på Baldersnäs herrgård i början av mars.

Med en rad litterära evenemang har Bokdagar i Dalsland sedan många år tillbaka etablerat sig och blivit känt långt utanför landskapets gränser, ja även utanför Sveriges gränser. När man firar 20 år i år väljer man att återknyta samarbetet med Baldersnäs herrgård, där Bokdagar i Dalsland tidigare hållit en novellfestival.

På Baldersnäs

Det är tillsammans med Skånegårdar, som det nya litterära poesipriset instiftas. Poesifestivalen hålls på Baldersnäs herrgård den 7 mars och det är i samband med det som det nya litterära priset delas ut för första gången.

– Vår tanke är att festivalen ska äga rum vartannat år och att priset även i fortsättningen ska delas ut under festivalen, säger Victor Estby.

Juryn består av Victor Estby, verksamhetsledare för Bokdagar i Dalsland och Dalslands Litteraturförening, Åmålsförfattaren och bibliotekarien Gunnar Källström och tidigare bokhandlaren i Kungsbacka, tillika tidigare ordföranden för Augustprisets skönlitterära jury, Olav Magnusson.

Priset sponsras av Olav Magnussons bror Dag Magnussons företag Skånegårdar.

Avslöjar pristagare

På onsdag hålls en pressinformation med anledning av det nyinstiftade arrangemanget. Då tillkännager Bokdagar i Dalsland den första pristagaren av poesipriset och vad priset består av och lägger även fram programmet i övrigt för poesifestivalen.

Victor Estby, huvudansvarig för Bokdagar i Dalsland, som firar 20 år.

Artikeltaggar

BaldersnäsBokdagar i DalslandDalslandDalslands LitteraturföreningNöje/KulturVictor Estby

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.