• idag
  24 sep
  12°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  25 sep
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  26 sep
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   3.1 mm
 • söndag
  27 sep
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  28 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bibliotekens öppettider

Insändare
PUBLICERAD:
Författaren av inlägget efterlyser ökade öppettider i biblioteken.
Foto: Tommy Löfgren

Äntligen har både barnen och vi föräldrar ett långt härligt jullov. I terminens sista veckobrev från skolan skriver lärarna om vikten av att hålla igång läsningen under jullovet och i ryggsäcken har de skickat med både läsbingo och en lapp om jullovsläseklubben. Vi bestämde genast att vi tar en tur till biblioteket imorgon när vi är lediga och det är vardag.

Tyvärr blev glädjen över läsningen och biblioteksbesöket kortvarig för efter en snabb titt på bibliotekets nya hemsida ser vi att biblioteket hemma i Dals Långed öppnar den 30 december nästa gång. Det är om elva dagar. När två tredjedelar av jullovet har gått. Biblioteket i Bengtsfors är visserligen öppet tre dagar innan nyår men bara tre timmar per dag. Biblioteket i Bäckefors öppnar när vi börjat jobba igen. Tid för läsning finns men det blir svårt att få tag i något att läsa. Kanske vi ser en film istället.

Läsande mamma

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.