Systembolaget stängdes efter hot

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Systembolagets butik i Bengtsfors stängdes efter hot.
Foto: Thomas Wallin
Efter att en okänd person ringt in och uttalat hot beslutade Systembolaget i Bengtsfors att stänga butiken för resten av dagen.

Händelsen inträffade vid 16-tiden den 23 oktober och en polisanmälan har gjorts.

– Hotet riktades generellt mot personalen och inte mot någon speciell person. Vad hotet bestod i vill jag inte gå in på, men vi gjorde bedömningen att stänga butiken för resten av dagen. Dagen efter höll butiken öppet som vanligt igen, säger Lennart Agén, Systembolagets presschef till Dalslänningen.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.