Hoppa till huvudinnehållet

Vi önskar en fröjdefull jul!

Publicerad:
Reporter Thomas Wallin
Thomas Wallin
thomas.wallin@dalslanningen.se
Julen må stå för dörren, men det hindrar inte att det redan finns tecken på en annalkande vår. Som den här båten med kylväskan på bryggan i decemberrusket - redo för vårens första båttur?
Julen må stå för dörren, men det hindrar inte att det redan finns tecken på en annalkande vår. Som den här båten med kylväskan på bryggan i decemberrusket - redo för vårens första båttur? Foto: Thomas Wallin

Tiden är inne för att önska varandra en god jul även om det när detta skrivs är några dagar kvar.

För oss på Dalslänningen gör helgdagarna nämligen att det dröjer till nästa fredag innan någon tidning kan dimpa ner i brevlådan.

Däremot kan du läsa uppdaterade nyheter på vår webb dygnet runt, och händer det något plötsligt, förmedlas det ut dygnet runt tack vare den gemensamma webbredaktion tidningarna i NWT-koncernen numer har till sitt förfogande.

Den digitala publiceringen har onekligen sina fördelar. Prenumeranter har tillgång till vårt och NWT-tidningarnas material dygnet runt och var som helst. Ofta delas våra nyheter via sociala nätverk, och en del personer förstår inte varför artiklarna är låsta. Men det är lika enkelt som att papperstidningen inte är gratis. Utan inkomster blir det tyvärr inga nyheter vare sig i privata media eller skattefinansierad public service.

I jultider ger många bort en prenumeration på Dalslänningen i julklapp – papper eller digitalt. Inte sällan till barn eller anhöriga som bor eller studerar på annan ort och vill bevara kontakten med Dalsland. Det kan vara ett bra sista minuten-tips att boka via vår webbsida.

Ett mindre trevligt, men nödvändigt exempel på den snabba nyhetsförmedlingen var bränderna vid Granåsgården i Bengtsfors natten till tisdag som även blev en riksnyhet.

Det är en händelse som man kan spekulera om orsakerna till, och där det är viktigt att polisen med allmänhetens hjälp lyckas gå till botten med vem eller vilka förövarna är. Det är inte givet att snabba meningsutbyten på sociala nätverk leder till rätt slutsatser i ett sådant här fall.

Den rädsla mordbränderna måste injaga bland de äldre boende och personal både på Granåsgården och andra håll är fruktansvärd. Kraftfulla åtgärder måste till.

Nu hoppas vi att julstämning med frid och fröjd lägrar sig.

Det är en tid när vi kan bry oss om varandra, och kanske tänka lite extra på dem som av olika skäl känner sig ensamma. Trevligt är de många initiativ som tas till julbord och träffar för alla dem som vill möta en gemenskap i våra trakter. En fin gest från enskilda, företagare, kyrkor och organisationer.

På söndag inträffar vintersolståndet och dagarna blir åter längre. Någon som parkerat sin båt vid Rosellmagasinets brygga i Bengtsfors ser ut att vara redo inför våren, har många flanörer noterat. Båten ligger klar att åka ut med, och på bryggan står en rosa kylväska laddad för båtturen. En charmig påminnelse om varmare tider. Det gäller att vara beredd för snart är julen och vintern över!

Ha en fröjdefull jul!

Thomas Wallin

Artikeltaggar

BengtsforsBåtarDalslandDalslänningenJulLedareNWTRosellmagasinetThomas Wallén

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.