Hoppa till huvudinnehållet

De ordnar julbord för de ensamma

Publicerad:
Elin Johansson
elin.johansson@provinstidningen.se
Cecilia Karlsson och Marinko Aleksic ser fram emot julafton.
Cecilia Karlsson och Marinko Aleksic ser fram emot julafton. Foto: Elin Johansson

På Rosellmagasinet i Bengtsfors kommer det även i år att bli julbord för de ensamma. Rosellmagasinet och Coop står tillsammans för mat och servering till gästerna.

Traditionen med gratis julbord för ensamma fortsätter. Den har några år på nacken och har firats på flera olika ställen i Bengtsfors. Tidigare år har den arrangerats på Kanalgården, men för andra året i rad kommer de att vara på Rosellmagasinet tillsammans med krögaren Marinko Aleksic och den nya Coop-chefen Cecilia Karlsson.

Många besökare

I fjol var det ett 50-tal personer på Rosellmagasinet. Nu när lokalen är utbyggd kommer det att finnas mer plats för att det inte ska behöva bli trångt.

– Frivilliga får gärna hjälpa till med att ta emot gäster och med att hämta besökarna och följa dem till och från bilar, säger Marinko Aleksic.

Coop har under alla år bistått med maten till julbordet. Marinko Aleksic och hans personal kommer att ta hand om julbordet.

Det kommer att bli julbord för de ensamma.
Det kommer att bli julbord för de ensamma. Foto: Elin Johansson

Arrangörerna är eniga om att det är en bra och trevlig tradition.

– Julen är till för alla, säger Cecilia Karlsson.

– Vi önskar alla välkomna och hoppas alla får en trevlig julafton, säger Marinko Aleksic.

Artikeltaggar

BengtsforsCoopJulNyheterRosellmagasinetTraditioner

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.