Miljoner tv-tittare blir utan TV4

Nyheter
PUBLICERAD:
Foto: Bertil Ericson / TT
Efter ett förhandlingsmöte på TV4 står det nu klart att Com Hem har valt att släcka TV4 och C Mores kanaler för sina kunder. Därmed drabbas miljoner svenskar. Det skriver TV4 på sin hemsida.

– Det här är ett riktigt tråkigt och onödigt beslut, säger Casten Almqvist VD TV4 och C More.

Det är hushåll med abonnemang hos Tele2-ägda Com Hem och Boxer, som igår i Com Hem-koncernen, som drabbas av kanalstoppet vid midnatt mot onsdagen. När kanalerna släcks drabbas en tredjedel av Sveriges hushåll, enligt Tele2.

Enligt Tele2 har bolaget velat förhandla om nya rättigheter med Telia och TV4 i ett halvår. Tele2 hävdar att ett avtal krävs för att företaget ska kunna digitalisera 1,6 miljoner hushåll under det kommande året, skriver Dagens Nyheter.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.