Hoppa till huvudinnehållet

Café Strömmen blir Café Marmar

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Mohamed Amin Othmar och Marie-Therese Harfouche driver det nystartade kaféet på Strömkullegymnasiet.
Mohamed Amin Othmar och Marie-Therese Harfouche driver det nystartade kaféet på Strömkullegymnasiet. Foto: Helena Lindgren

Det blev den tidigare restaurangägaren Marie-Therese Harfouche som fick förtroendet att arrendera det, en tid, stängda caféet på Strömkullegymnasiet av Bengtsfors kommun.

Hon har nu öppnat caféet tillsammans med sin man, Mohamed Amin Othmar. Här säljer de lättare luncher och fika till såväl skolans elever och personal som allmänheten.

– Det är kul att driva en caféverksamhet och det är många som har saknat mina baguetter från tiden då jag drev restaurang. Vi har haft öppet sedan den 1 december och det har gått bra. Det är många elever och även en del folk utifrån som kommer hit och fikar, säger Marie-Therese Harfouche.

Lättluncher och fika

På Café Marmar serveras lättluncher, som pajer, sallad och bakad potatis. I övrigt kan gästerna köpa kaffe, caffe latte och cappuccino. Det finns även godis och dricka.

Glögg och lussekatter

– På luciadagen kommer vi att ha glögg och lussekatter och pepparkakor. Vi serverar överlag mycket hembakt.

– Det går också bra att beställa fika från oss, till exempel när det är arrangemang på Sessionssalen. Vi har också ett bra samarbete med skola och biblioteket, säger Marie-Therese Harfouche.

Artikeltaggar

BengtsforsCafé MarmarMarie-Therese HarfoucheMohamed Amin OthmarNyheterStrömkullegymnasiet

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.