Hoppa till huvudinnehållet

Replik till (S) om nattjouren: En högst naturlig kritik

Publicerad:
Dalslands sjukhus med jourcentral i Bäckefors.
Dalslands sjukhus med jourcentral i Bäckefors. Foto: Tommy Löfgren

Sjukvård

Paula Holmqvist, Bijan Zainali, Annica Erlandsson och Per Eriksson vill inte vidkännas minsta ansvar för den tidigare negativa hanteringen av Dalslands Sjukhus som de faktiskt har ansvar för.

De kritiserar oss för att gå tillbaka till perioden fram till 2014. Men det gör vi ju av en högst naturlig och rimlig orsak. 2014 var året då (S) förlorade makten över sjukvården i regionen. Regionens invånare hade då tröttnat på (S)-styret, inklusive den hantering av Dalslands Sjukhus som vi tydligt beskrivit i tidigare inlägg och som innebar betydande neddragningar vid sjukhuset.

I fredags blev det i Norra Hälso- och Sjukvårdsnämnden ett bra beslut för Dalslands Sjukhus i och med att nattjouren blir kvar. Vänsterpartierna (S) och (V) i samverkan med (SD) skapade majoritet i nämnden.

Vår förhoppning är nu att det beslutet kan följas av att alla ser framåt och med aktiva åtgärder skapar en utveckling så att den diskussion som nu pågått under en tid inte behöver upprepas om ett år igen.

Stig Bertilsson (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Per Jonsson (C)

Kommunstyrelsens andre vice ordförande

Artikeltaggar

Annica ErlandssonBijan ZainaliDalslands sjukhusInsändarePaula HolmqvistPer ErikssonPer JonssonSjukvårdStig BertilssonVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.