Hoppa till huvudinnehållet

Julfestligt med luciakröning i Högsäter

Publicerad:
Lucian Linn Gustavsson med tärnor sjöng från scenen.
Lucian Linn Gustavsson med tärnor sjöng från scenen. Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Högsäters lucia 2019 blev Linn Gustavsson<em id="emphasis-d1e263">.</em>
  Högsäters lucia 2019 blev Linn Gustavsson. Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Högsäters lucia 2019 Linn Gustavsson<em id="emphasis-8aa40d548ae3093b5cdb2d1944694cf1">.</em>
  Högsäters lucia 2019 Linn Gustavsson. Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • En trio tjejer, som deltog i fackeltåget, stannade till i tomteverkstaden. Från vänster Emma Olofsson Ljung, Gabriella Waljehorn och Moa Ahlbom.
  En trio tjejer, som deltog i fackeltåget, stannade till i tomteverkstaden. Från vänster Emma Olofsson Ljung, Gabriella Waljehorn och Moa Ahlbom. Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Högsäters lucia 2019 Linn Gustavsson<em id="emphasis-8cb8404be0f3edf1e2a6deef236d10f4">.</em>
  Högsäters lucia 2019 Linn Gustavsson. Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Det var fackeltåg från bygdegården, där tomtarna hade spiktävling. Här gör några av dem som gick i fackeltåget ett stopp vid tomteverkstaden.
  Det var fackeltåg från bygdegården, där tomtarna hade spiktävling. Här gör några av dem som gick i fackeltåget ett stopp vid tomteverkstaden. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Linn Gustavsson blev årets lucia i Högsäter och hon kröntes på idrottsplatsen Genevi under lördagens julfestligheter.

Det är andra året som firandet sker på Genevi, istället för som tidigare år på torget i Högsäter. Från julbasaren i bygdegården, där dagen inleddes, gick alla i fackeltåg till idrottsplatsen som klätt sig i vitt.

Längs vägen var det tomtar med överraskningar och tomteverkstad. Väl framme blev det dans kring granen med sång och musik från scenen med Petronella Arkholm Bohlin, Tommy Widén, Björn Karlsson, Ann-Sofie Arkholm och Julia Kindemark.

Skred fram

När alla dansat sig varma och mörkret infunnit sig kunde de invänta luciatåget som sjungande skred fram längs vägen, tärnorna med facklor i händerna, och upp på scenen.

Många deltog i dansen kring granen.
Många deltog i dansen kring granen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Årets lucia, Linn Gustavsson, fick sitt smycke om halsen av fjolårets lucia Carolin Olsson. Prästen Anna-Lena Forsdahl talade om att lussa, som betyder lysa upp, och om Sankta Lucia som delade med sig av det hon hade till de fattiga.

Julstjärnans vinnare

Från scenen på Genevi presenterades också Julstjärnans vinnare som blev Timotej med Linnéa Gustafsson, Lovisa Johansson, Tindra Östberg och Agnes Thorén.

Hela 17 barn deltog i tävlingen som är en mimtävling, men till nästa år kommer det att bli en talangtävling har arrangörerna bestämt.

Högsäters GF Fotboll, Skiddamerna och Högsäters byalag stod bakom dagens fina arrangemang.

Artikeltaggar

HögsäterHögsäters GFJulmarknaderLuciaNöje/Kultur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.