Hoppa till huvudinnehållet

Äntligen seger för Färgelanda

Publicerad:
Samuel Lund gjorde två mål när Färgelanda futsal tog sin första seger i seriespelet för säsongen.
Samuel Lund gjorde två mål när Färgelanda futsal tog sin första seger i seriespelet för säsongen. Foto: Mattias Modéen

Det har varit tufft för Färgelanda i inledningen av årets futsalseriespel, där laget gjort bra matcher men haft svårt att sätta dit bollen. I hemmamatchen mot Libertà FC släppte det dock när laget lyckades göra åtta mål och vann med hela 8-2.

Libertà hade en del boll i den första halvleken, men Färgelanda kunde genom snabba kontringar ta sig igenom och ledde redan efter fem minuters spel med 2-0. Samuel Lund kunde sedan utöka till 3-0 när nio minuter var kvar att spela av den första halvleken.

Gästerna var inte så bra på att ta jobbet hem och de fick ytterligare ett mål i baken när Abdalla Jama satte 4-0 precis innan pausvilan. Libertà körde tidigt jokerspel med en extra utespelare istället för målvakten, men fick ingen utdelning på detta och Henrik Albinsson var som en vägg när gästerna väl fick målchanser.

I den andra halvleken kunde Libertà tidigt med reducera till 4-1. Samuel Lund gjorde sedan 5-1 innan gästerna reducerade till 5-2 med åtta minuter kvar att spela, men Libertà fick också en spelare utvisad i samband med detta.

Enkla mål

Gästerna spelade tidigt med jokerspel även i andra halvlek och Färgelanda fick med sig en del enkla bollar i öppet mål. Färgelanda gjorde även en del byten så att fler fick spela i den andra halvleken och kunde på slutet gå ifrån till en klar 8-2 seger.

– En fantastisk insats både i det offensiva och defensiva spelet. Henrik Albinsson var som en vägg i målet, men också stort plus till hela laget. Förutom att vi fick några enkla mål, så gjorde vi även flera fina spelmål och trots att vi bytte en del spelare i den andra halvleken fungerade det bra, säger Dan Ljung, tränare i Färgelanda.

Färgelanda tog sig nu upp till en sjunde plats i tabellen och möter närmast obesegrade FC Lidköping på bortaplan.

Artikeltaggar

FärgelandaFärgelanda FutsalFutsalHenrik Albinsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.