Hoppa till huvudinnehållet

Robin Jansson på plats när Långevi återinvigs

Publicerad:
Fotbollsstjärnan Robin Jansson, numera proffs i Orlando City, kommer till Långevi IP på måndag kväll.
Fotbollsstjärnan Robin Jansson, numera proffs i Orlando City, kommer till Långevi IP på måndag kväll. Foto: John Raoux

På måndag kväll återinvigs elljusspåret på Långevi efter den upprustning som gjorts de senaste åren. Seniorlagen i Bengtsfors IF bjuder samtidigt in till fotbollslek för alla. Det blir även Mulleverksamhet och så kommer bygdens store son Robin Jansson att vara på plats, bland mycket annat.

Invigningskvällen går under namnet Elljussporren och är en kväll i friskvårdens tecken för både stora och små. Kvällen syftar till att visa upp de olika motionsmöjligheter som finns på Långevi och i förlängningen vill man få fler att hitta en rolig motionsform. Flera olika aktörer samarbetar; Bengtsfors BoIS, Bengtsfors IF, Friluftsfrämjandet, Folkhälsan Bengtsfors, Stigsökarna och Bengtsfors kommun.

Fin träningsmöjlighet

– Vi vill visa upp de fina möjligheter som finns att träna även under den mörka tiden på året, säger Nils-Göran Karlsson, engagerad i orienteringsklubben Stigsökarna.

Inför invigningskvällen har flera olika sträckningar på och kring elljusspåret gjorts i ordning.

– Större delen av elljusspåret är asfalterat och det gör att slingorna även passar för barnvagnar, rollatorer och rullstolar. Det finns även en anslutning till ljusen på gamla Lelångenbanan mellan Bengtsfors och Billingsfors, säger Nils-Göran Karlsson.

Motionskväll. Långevi IP bjuder in till Öppet hus och återinvigning av motionsområdet på måndag kväll. Johan Lilljeqvist på fritidsförvaltningen på Bengtsfors kommun, Pelle Segerlind, Bengtsfors IF, Anders Thorn, Bengtsfors Bois och Nils-Göran Karlsson, Stigsökarna är några av dem som håller i kvällen.
Motionskväll. Långevi IP bjuder in till Öppet hus och återinvigning av motionsområdet på måndag kväll. Johan Lilljeqvist på fritidsförvaltningen på Bengtsfors kommun, Pelle Segerlind, Bengtsfors IF, Anders Thorn, Bengtsfors Bois och Nils-Göran Karlsson, Stigsökarna är några av dem som håller i kvällen. Foto: Mattias Modéen

Robin Jansson kommer

På fotbollsplanen bjuder Bengtsfors IF:s båda seniorlag, herrar och damer, in till fotbollslek på konstgräsplanen efter det att elljusspåret invigts.

– Även Robin Jansson kommer att vara på plats, berättar Tommy Nordh, ordförande i Bengtsfors IF.

Friluftsfrämjandet kommer också att medverka med en slinga för motionscykling i närområdet.

– Det blir en form av teknikbana, säger Anders Thorn, i Bengtsfors Bois.

Mulle

Mulleverksamheten visas upp med mulleledaren Sara Gyllenberg från Folkhälsan Bengtsfors. Och givetvis kommer Mulle själv att vara på plats.

Det blir med andra ord en helkväll i motionens tecken för både stora och små och kvällen passar även den som har funktionshinder.

– I en mörk värld visar vi på ljusa tider i Bengtsfors kommun. Förhoppningsvis kan detta bli starten på en ny motionsvåg, framhåller Nils-Göran Karlsson.

I förlängningen hoppas han och övriga engagerade att Långevi IP ska kunna hålla öppet med servering och en person på plats en gång i veckan.

– Det är en dröm naturligtvis och vi inom Stigsökarna hoppas kunna göra någon liknande satsning även med de lokala klubbarna i Bäckefors, Dals Långed och Gustavfors där det också finns elljusspår, säger Nils-Göran Karlsson, som också vill passa på att rikta ett tack till kommunen för det stöd de ideella föreningarna får.

Fotnot: Några saker återstår att göra på Långevi. Främst handlar det om nya spårkartor med spårmarkeringar, en boulebana, en informationstavla och tydligare belysning över framför allt parkeringsområdet.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFRobin JanssonSport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.