Kroppefjäll trailrun för tredje gången

Publicerad:
Förra året deltog 144 lag i Kroppefjäll trailrun. Det ser ut att bli något fler i år. Foto: Mattias Modéen

På lördag är det dags för den tredje upplagan av Kroppefjäll trailrun. Loppet är speciellt och lite unikt då det avgörs under sena eftermiddagen och kvällen. Deltagarna springer med pannlampa i mörkret.

– Vi ser ut att öka något när det gäller antalet lag. När jag tittade i tisdags kväll var 150 lag anmälda, säger Susanne Broberg i arrangörsstaben.

Trailrunloppet avgörs på tre olika distanser, 42 kilometer, 21 kilometer och 10,5 kilometer. Konceptet från förra året känns igen, men starttiden för maratonloppet över 42 kilometer är tidigarelagd med en kvart.

– Vi har såklart vedeldad bastu som väntar när man kommer i mål. Sedan har vi ett After run i år och det är nytt jämfört med förra året. En trubadur spelar och vi har en bar öppen.

Loppet är i första hand ett motionsarrangemang och tävlingsmomentet är inte det viktigaste. Det går att anmäla sig fram till en timme före start. Det som är viktigt att tänka på är att man är två personer som springer i ett lag, att man har pannlampa och reflexväst. Är man under 18 år, måste man springa i en vuxens sällskap.

Alla får medalj

Alla som kommer i mål får en medalj för genomförd bragd.

Det är OK Kroppefjäll och SK Granan som arrangerar loppet. Maratonloppet har start och mål vid konferensanläggningen på Kroppefjäll. De som springer 21 respektive 10,5 kilometer bussas ut från Kroppefjäll till starten.

Artikeltaggar

KroppefjällKroppefjällKroppefjäll trailrunOK KroppefjällSK GrananSportTrailrun

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare