Hoppa till huvudinnehållet

Försvunnen man hittad – död

Publicerad:
Frvilligorganisationen Missing People hade sin samlingsplats vid Bästorps bygdegård. Den försvunne mannens kropp hittades i skogen intill.
Frvilligorganisationen Missing People hade sin samlingsplats vid Bästorps bygdegård. Den försvunne mannens kropp hittades i skogen intill. Foto: Tommy Löfgren

Missing People hittade på måndagseftermiddagen den man som den 7 oktober försvann i trakten runt Bästorp, utanför Ed. Men det var för sent, mannen var död.

Mannen – som var i 30-årsåldern och kom från Grums – hittades i närheten av den plats där han senast var synlig.

– Missing People hittade kroppen i otillgänglig terräng, den låg i ett vattenfyllt dike. Så den var inte lätt för våra hundar och vår helikopter att hitta, säger Sten-Rune Timmersjö, polisens gruppchef för grova brott i Fyrbodal.

Misstanke om mord

Timmersjö berättar att fynd av skor, jacka och strumpor gjordes först och sedan låg kroppen lite längre in i skogen.

– Initialt misstänkte vi brott, rubriceringen var mord, och det står fast. Även om det har svalnat lite. Vi har inte hittat några synliga tecken på våld på kroppen, men vi får se vad obduktionen visar, säger Sten-Rune Timmersjö.

Var på genomresa

Den nu döde mannen hade, tillsammans med en annan person, varit på genomresa i området.

De kom från Tanumshållet och var på väg norrut.

Båda personerna är kända av polisen för mindre brott sedan tidigare.

– Vi har nu förhört andre personen flera gånger, men jag kan inte gå in på vad som framkommit av hänsyn till förundersökningssekretess, säger Sten-Rune Timmersjö.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDals-Eds kommunFörsvunna personerGrumsMissing PeoplePolisen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.