Hoppa till huvudinnehållet

Edsryttare topp tio vid SM i westernridning

Publicerad:
Josefin Svensson på hästen Robocop slutade precis utanför topp tio i Barrelrace på Svenska mästerskapen.
Josefin Svensson på hästen Robocop slutade precis utanför topp tio i Barrelrace på Svenska mästerskapen. Foto: Henrik Rosensten Berg

Hästsport. Westernridningens SM har nyligen avgjorts och Josefin Svensson från Eds Ryttarsällskap lyckades ta en topp tio-placering.

Årets SM tävlingar för westernridning avgjordes på Axevalla i Skara där cirka 30 ekipage deltog. Josefin Svensson från Eds Ryttarsällskap deltog med två hästar i två olika grenar.

Första tävlingen Josefin deltog i med hästen Robocop var Barrelrace som är en fartfylld gren där det gäller att runda tre tunnor så fort som möjligt och där man kör två rundor på tid.

– Jag och Robocop hade lite olika åsikter om hur nära tunnorna och pinnarna vi skulle vara så tyvärr åkte en tunna vilket gjorde att vi fick tidstillägg och slutade på en 12:e plats, säger Josefin Svensson.

Även i grenen Pole Bending blev det en 12:e plats där det gäller att rida slalom mellan stolpar så snabbt som möjligt och även här var det två rundor som gällde för ekipagen.

Topp tio placering

Josefin Svensson deltog också med ponnyn No name där det blev en 11:e plats i Barrelrace och en 10:e plats i Pole Bending.

– Han skötte sig utmärkt för att bara tävlat två gånger innan och jag är tacksam att jag hade med mig min dotter Matilda och kompisen Eva för det blir mycket jobb när man har hästar i båda klasserna, säger Josefin Svensson som tycket det var en trevlig tävling med bra stämning där alla hejade på alla.

Utanför SM tävlingarna så blev dottern Matilda Mathisen elva och tia i ungdomsklassen för Barrelrace samt Pole Bending.

Pontus Nordwall

Artikeltaggar

AxevallaEds RyttarsällskapPolenSkaraSportWesternridning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.