Hoppa till huvudinnehållet

Konsumentvägledning agerade för att häva köp av brandsläckare

Publicerad:
Brandsläckare är bra. Men äldre personer, företrädesvis skogsägare, hade förmåtts att köpa brandsläckarutrustning till vad närstående bedömde som för höga priser, och ville häva köpen. De ser nu ut att få denna möjlighet. Arkivbild.
Brandsläckare är bra. Men äldre personer, företrädesvis skogsägare, hade förmåtts att köpa brandsläckarutrustning till vad närstående bedömde som för höga priser, och ville häva köpen. De ser nu ut att få denna möjlighet. Arkivbild. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Konsumentvägledningen i Bengtsfors kommun har agerat för att flera personer som drabbats av att ha köpt dyra brandsläckare, och velat ångra köpen, ska få häva dessa.

Bakgrunden var som Dalslänningen berättade i tisdagstidningen, att äldre personer, som tillika var skogsägare, fått besök av brandsläckarförsäljare och ingått avtal. Närstående hade reagerat bland annat på att priserna var höga, och ansett att köpen borde hävas. Eftersom avtal slutits med skogsägare med jord- eller skogsägare gäller inte ångerrätten som vid vanliga privatköp. Konsumentvägledningen i Bengtsfors kommun kontaktades dock om situationen.

Tre ärenden

– Konsumentvägledningen i Bengtsfors kommun har haft tre ärenden gällande Gothia Brandskydd i Göteborg under vecka 40 – 41. Alla tre har inte förstått att Gothia Brandskydd lagt avtalet på skogsfastighet eller jordbruksfastighet och då har de ingen ångerrätt, upplyser Gull-Britt Börjesson som är handläggare för konsumentärenden vid Bengtsfors kommun som vidare förklarar.

– De tre berörda parterna och konsumentvägledaren har ringt upp Gothia Brandskydd och vill att de häver köpet av brandsläckare eller brandfiltar. Företaget har lovat att de ska häva köpen och skicka ut retursedlar till de berörda parterna så de kan skicka tillbaka brandsläckarna/brandfiltarna utan någon kostnad.

Artikeltaggar

ÅngerrättBengtsfors kommunGöteborgGothia BrandskyddKonsumentNyheter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.