Hoppa till huvudinnehållet

200 000 kronor till studie om sjönära boende

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Glashusen, som här hos Dalslands Aktiviteter, är ett uppmärksammat projekt inom sjönära boende. Nu vill Dalslands Aktiviteter hitta dess efterföljare.
Glashusen, som här hos Dalslands Aktiviteter, är ett uppmärksammat projekt inom sjönära boende. Nu vill Dalslands Aktiviteter hitta dess efterföljare. Foto: Mattias Modéen

Dalslands Aktiviteter beviljas 200 000 kronor från Leaderprojektet Dalsland Årjäng Munkedal.

Beloppet gäller ett projektstöd för en förstudie om sjönära boende inom LIS-område (LIS står för landsbygdsutveckling i strandnära lägen).

– Det handlar om en helt ny byggnation för att utveckla naturturismen, säger Kjell Johansson på Dalslands Aktiviteter.

Leaderpengarna kommer delvis från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Utöver pengarna från Leader avsätter Dalslands Aktiviteter själva 95 000 kronor för projekteringen.

Söker efterföljare

Kjell Johansson berättar att konceptet med 72 hour cabin (de glashus som arkitekten Jeanna Berger ritade och som företaget Fridh och Hells Bygg AB byggde) blev mycket lyckat och att Dalslands Aktiviteter nu söker dess efterföljare.

Ett tiotal hus

Förstudien till det nya projektet ska göras av Fridh och Hells Bygg AB, en förstudie som beräknas vara klar till årsskiftet.

– Det handlar om att bygga 8–10 hus i sjönära läge i Steneby. Mer än så vill jag inte avslöja för tillfället. Det får vi återkomma till, säger Kjell Johansson.

Artikeltaggar

Dalslands aktiviteterKjell JohanssonLeader Framtidsbygder Dalsland, Årjäng, MunkedalStenebyTurism

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.