Hoppa till huvudinnehållet

Sanningen ska alltid fram

Publicerad:
Författarna av inlägget, från vänster politikerna Per Jonsson (C), Anna-Greta Strömberg (KD), Stig Bertilsson (M) och Britt-Inger Sandström (SD).
Författarna av inlägget, från vänster politikerna Per Jonsson (C), Anna-Greta Strömberg (KD), Stig Bertilsson (M) och Britt-Inger Sandström (SD). Foto: Conny Hultgren

Sedan kommunens ekonomiska läge nu blivit uppenbart för allt flera förekommer de mest varierande kommentarer och slutsatser om hur man bör förhålla sig till situationen. Debattörer och insändarskribenter varnar för att tydligt berätta hur det står till och mellan raderna kan man från något håll läsa att allmänhet och företag inte bör oroas, för då kan slutsatsen bli att alla deppar ihop och Bengtsfors inte har någon framtid.

Från oss som går i spetsen för den majoritet som efter det senaste valet fått ansvaret för att leda kommunen så är det viktigt säga att ingen människa ska behöva bo på en plats där sanningen döljs – sanningen kommer alltid fram förr eller senare.

Kommunmedborgarna vill veta hur saker och ting ligger till – och har full rätt till det! Det har naturligtvis varit besvärligt även förr, men sanningen är att aldrig har de ekonomiska prognoserna varit så dystra som nu. Bästa sättet att ta itu med det är att utgå ifrån hur verkligheten ser ut och agera efter det. Ingen verksamhet ska lämnas utan noggrann och omsorgsfull prövning och värdering.

Vi som gruppledare i den samverkande majoriteten är fast beslutna att vända ”skutan på rätt köl”. I spåren av negativ utveckling kommer 2019 att bli ett tungt förlustår, åtgärder nu får i stort sett genomslag först under nästa år. Det kommer att kosta på och vi kommer att tvingas till obekväma och i en del fall smärtsamma beslut.

Bengtsfors ska emellertid bli en framåtsiktande och utvecklande kommun som man vill bo i eller flytta till. Vi har många styrkor och möjligheter som man kan bygga vidare på. Så möjliggörs investeringar och utveckling och med det skapas förutsättningar för en levande och positiv bygd. För att få bästa möjliga effekt ser vi gärna att vi får så breda politiska lösningar som möjligt.

Så vill vi ha det och så tänker vi jobba! Vi står i början av ett uppdrag och i det vill vi kraftfullt jobba framåt!

Stig Bertilsson (M)

Per Jonsson (C)

Anna-Greta Strömberg (KD)

Britt-Inger Sandström (SD)

Artikeltaggar

Anna-Greta StrömbergBengtsforsBritt-Inger SandströmInsändarePer JonssonStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.