Hoppa till huvudinnehållet

20 lag utmanade Kroppefjäll

Publicerad:
 • Lag Kungsmarksskolan, Munkedal, med tidigare elitorienteraren Gunnar Elveljung i spetsen, ger sig iväg mot Kroppefjällsskogen.
  Lag Kungsmarksskolan, Munkedal, med tidigare elitorienteraren Gunnar Elveljung i spetsen, ger sig iväg mot Kroppefjällsskogen. Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Atletic Bloms med Högsätersgrabbarna bröderna Blom, Alexander och Rasmus samt Mikael Johansson. Till vänster Louise Blom i funktionärsstaben.
  Atletic Bloms med Högsätersgrabbarna bröderna Blom, Alexander och Rasmus samt Mikael Johansson. Till vänster Louise Blom i funktionärsstaben. Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Guns gladiatorer, med utgångspunkt Järbo, redo för start. Det blev en delad 6:e plats i totalställningen efter flera pallplaceringar i de olika utmaningarna.
  Guns gladiatorer, med utgångspunkt Järbo, redo för start. Det blev en delad 6:e plats i totalställningen efter flera pallplaceringar i de olika utmaningarna. Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Funktionärer i skogen i väntan på deltagarna vid fjärde kontrollen; Kerstin Karlén, Louise Klejbrant och Louise Blom.
  Funktionärer i skogen i väntan på deltagarna vid fjärde kontrollen; Kerstin Karlén, Louise Klejbrant och Louise Blom. Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Bosse Ljung i brandmannaklubben instruerar deltagarna innan start.
  Bosse Ljung i brandmannaklubben instruerar deltagarna innan start. Foto: Britt-Marie Erlandsson
 • Upp genom skogen mot femte och sista kontrollen i den natursköna terrängen på Kroppefjäll.
  Upp genom skogen mot femte och sista kontrollen i den natursköna terrängen på Kroppefjäll. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Fem kontroller, fem uppgifter och en mils löpning i utmanande och blöt terräng väntade de 20 startande lagen i årets Kroppefjällskamp. Alla nådde målet vid Ragnerudssjön och segrade gjorde Andreas+4.

Det var den 14:e upplagan av Kroppefjällskampen som Högsäters brandmannaklubb arrangerade i lördags. Deltagarna samlades vid Ragnerudssjöns camping och kördes sedan några kilometer söderut. Där väntade startpersonalen Lasse Blom och Bosse Ljung.

Fem i varje lag

Lagen, om fem personer, tilldelades en ryggsäck, vätska och energibars och fick sedan instruktioner om orienteringsbanan och en karta i skala 1:50 000. Fem kontroller skulle avverkas samt vid varje kontroll en uppgift, som till exempel att laget skulle förflytta sig med hjälp av lastpallar och inte nudda marken. Vid en annan kontroll skulle de paddla en sträcka på 100 meter och samtidigt balansera en tennisboll på ett svärd. Allt gick på tid som sedan omvandlades till poäng.

Högsta poäng nådde lag Andreas+4 som bestod av Thomas Johansson, Oscar Lorenzon, Ola Augustsson, Andreas Jacobsson och Anders Andersson. De fick 130 poäng. Tvåa kom lag Daniel i Hallebo på 120,5 poäng. De hade snabbaste tiden i mål med 4 timmar och 47 minuter. Trea kom Run 4 Fun på 117 poäng. Det lag som använde mest tid ute i skogen var i mål efter 10 timmar.

Flöt fint

Årets Kroppefjällskamp förflöt fint och arrangörerna är nöjda.

– Med tanke på vädret gick det otroligt bra, det var en positiv och go stämning bland deltagarna, sa Bosse Ljung i brandmannaklubben.

Artikeltaggar

HögsäterKroppefjällKroppefjällskampenNyheterRagnerudssjöns Camping

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.