Tankar inför helgen: En framtid och ett hopp!

Familj
PUBLICERAD:
Stefan Larsson Pastor Pingstkyrkan Ed.

Jag såg ett inslag på nyheterna i Svt häromdagen från G7 mötet i Biarittz i Frankrike då ordföranden i Europeiska rådet Donald Tusk kommenterade den brinnande regnskogen i Amazonas Brasilien så här:

”Den brinnande regnskogen i Amazonas är ännu ett nedslående tecken i tiden”

Vilka fler tecken Donald Tusk menar eller tänker på vet vi inte, men visst finns det väl fler saker som oroar oss när vi ser ut på vår värld, saker som ser svåra ut för människan att ordna.

I vårt eget land läser vi dagligen om bränder, skjutningar och annat våld, och därtill en miljö och klimat oro som gör oss fundersamma på vår framtid, och hur allt kommer att utvecklas och bli.

Hur blir det för våra barn och barnbarn, ja frågorna är många och sällan har ledande politiker några svar att ge på dessa frågor, även om dom nog försöker så gott de kan.

Men, mitt i allt detta så finns det ändå någon som vill och kan stilla vår oro och som vill vara vårt stöd och hjälp i en värld som håller på att gå sönder.

Denne någon heter Jesus och tron på Honom skänker en frid och vila som inte riktigt går att beskriva men som du kan få uppleva.

Det står i Jer 29:11 i Bibeln att ”Jag vet vilka planer Jag har för er, säger Herren. Det är planer för välgång och inte något ont, för att ge er en framtid och ett hopp”.

Detta hopp är Jesus Guds Son, låt Honom få ge dig ett hopp som är tryggt inför framtiden och som du kan vila i.

Guds rika välsignelse önskar jag dig!

Stefan Larsson Pastor Pingstkyrkan Ed

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.