Skåparondell byggs våren 2023

Trafik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Idén om att bygga en gång- och cykelväg mellan Skåpafors och Bengtsfors kom ursprungligen från Lovisa Jansson. Trafikverket kommer även att bygga en rondell här vid Skåpakorset.
Foto: Conny Hultgren
Det länge omdiskuterade och planerade bygget av en rondell i Skåpakorset kommer att byggas våren 2023. Det meddelar nu Trafikverket.

Syftet med att bygga en rondell i Skåpkorset och en gång- och cykelväg mellan Skåpafors och Bengtsfors är att öka framkomligheten och trafiksäkerheten.

Tung trafik på vägen

Trafikverket skriver på sin hemsida att korsningen mellan väg 164 och väg 172 ligger nära industrier som gör att det går mycket och tung trafik på vägen.

– Den höga trafikmängden orsakar ibland köer och fördröjningar, och det kan vara svårt för trafikanter från väg 164 att komma ut på väg 172. Därför planerar vi att bygga en cirkulationsplats för att öka framkomlighet och trafiksäkerhet. Befintlig in- och utfart från pendelparkeringen kommer även att optimeras eftersom den idag upplevs som trång.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.