Hoppa till huvudinnehållet

Gula villan säljs för 1,4 miljoner kronor

Publicerad:
Bengtsforshus köper Gula villan.
Bengtsforshus köper Gula villan. Foto: Conny Hultgren

Det blir det kommunägda bostadsbolaget Bengtsforshus AB som får köpa Gula villan i centrala Bengtsfors. Det beslutade kommunstyrelsen på onsdagen.

Prislappen uppgår till 1,4 miljoner kronor. Vad Bengtsforshus ska använda fastigheten till är inte känt.

– Jag vill inget säga förrän allt är klart. Nu har kommunstyrelsen beslutat att sälja fastigheten till oss och då kan vi börja agera. Men det finns intressenter och jag räknar med att kunna presentera något i mitten på september, säger Ulf Nelson, styrelseordförande för Bengtsforshus.

I en skrivelse till kommunen uttrycker samtidigt en medarbetare på individ- och familjeomsorgen, IFO, önskemål om att kunna använda Gula villan till verksamhet för institutionsvård.

Tandläkare?

I skrivelsen uppges också att en privat tandläkare ska ha fått företräde som hyresgäst.

Men detta är inget som vare sig Ulf Nelson eller kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson (M) vill kommentera.

– Jag vill inte uttala mig om vilka planer Bengtsforshus har. Och om individ- och familjeomsorgen har sådana planer så får de föra en diskussion med oss om andra lokaler, säger Stig Bertilsson.

Gula villan är en före detta läkarvilla som byggdes på 1920-talet. Byggnaden anses ha stort kulturhistoriskt värde.

Tre hyresgäster

I dag finns här tre hyresgäster, utöver Dalslands Turist AB som i våras flyttade in i gamla Nordeahuset, men vars hyreskontakt löper till den 30 juni 2020 (om inte ny hyresgäst ersätter DTAB som hyresgäst innan dess).

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsforshus ABGula villanNyheterStig BertilssonUlf Nelson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.