Hoppa till huvudinnehållet

Gula villan i Bengtsfors ska säljas

Publicerad:
Bengtsfors kommun vill sälja Gula villan.
Bengtsfors kommun vill sälja Gula villan. Foto: Conny Hultgren

Bengtsfors kommun vill sälja Gula villan i centrala Bengtsfors. På onsdag fattar kommunstyrelsen beslut i frågan.

I det tjänstemannaförslag som kommunstyrelsen har att ta ställning till i morgon, onsdag, så ska Bengtsfors kommun sälja fastigheten till Bengtsforshus för en prislapp på 1,4 miljoner kronor.

– Vi tror att Bengtsforshus är en bättre förvaltare av fastigheten än Bengtsfors kommun. Fastigheten, som har ett strategiskt läge i centrum, behålls i kommunal ägo eftersom Bengtsforshus är ett helägt kommunalt fastighetsbolag, säger kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson (M).

I förslaget till detaljplan för Bengtsfors centrum som beräknas antas i oktober breddas nuvarande användning av fastigheten från "allmänt ändamål" till "centrum och bostäder".

Före detta läkarvilla

Gula villan är en före detta läkarvilla som byggdes på 1920-talet. Det är en välbevarad byggnad som anses ha stort kulturhistoriskt värde. I dag finns här tre hyresgäster, utöver Dalslands Turist AB som i våras flyttade in i gamla Nordeahuset, men vars hyreskontakt löper till den 30 juni 2020 (om inte ny hyresgäst ersätter DTAB som hyresgäst innan dess).

Bengtsforshus ordförande Ulf Nelson och vd:n Pär Nilsson vill inte kommentera vad fastigheten ska användas till innan köpet är klart.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBengtsfors kommun (org)Bengtsforshus ABDalslands Turist ABGula villanNyheterPär NilssonStig BertilssonUlf Nelson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.