Pensionärerna bör få ett svar av Paula Holmqvist (S)

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten efterlyser svar i pensionsdebatten
Foto: Henrik Holmberg / TT

Den 26 juli 2019 läste jag en insändare om pensioner i Dalslänningen ställd till riksdagsledamot Paula Holmqvist (S) som representerar Dals Eds kommun. Ännu har inget svar eller förklaring från henne gått att läsa i tidningen, till alla fattigpensionärer.

Jag anser vi har rätt att kräva ett svar från henne. 258 miljarder kr lånades från AP- fonderna för att stärka statskassan och rädda bankerna. Observera lånades. Ett lån som inte har återbetalats tillbaka till AP-fonderna.

Det är pensionärernas pengar. Återbetalningen skulle då innebära att 2 miljoner pensionärer får råd att gå till tandläkare och optiker. Återbetalningen från AP- fonderna skulle kosta cirka 1 437 kronor per månad till pensionärerna, som då skulle få ett värdigare liv.

Kerstin Borglund

Skattebetalare i Dals Eds kommun

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.