Hoppa till huvudinnehållet

Sehlinhuset klart för rivning

Publicerad:
Reporter Tommy Löfgren
Tommy Löfgren
tommy.lofgren@dalslanningen.se
Sehlinhuset i Billingsfors ska rivas under september.
Sehlinhuset i Billingsfors ska rivas under september. Foto: Tommy Löfgren

Genomfarten i Billingsfors kommer inom kort att få ett förändrat utseende. Under september ska det gamla Sehlinhuset rivas för att på sikt ge plats åt en liten park.

Rivningen blir startpunkten för att förändra den här delen av Billingsfors och göra samhället mer attraktivt inom ramen för det projekt som pågår.

Får en park

Där Sehlinhuset står idag kommer det att bli ett grönområde, en park som har arbetsnamnet Sehlins park, som ska utformas i samarbete med lokalbefolkningen.

– Vi kommer att ha ett möte och bjuda in till diskussion om detta, säger Crister Blüme, projektledare för arbetet.

Han hoppas att platsen ska fungera som en grön lunga i samhället.

Sker upprustning

Sedan tidigare har den före detta banvaktsstugan rustats upp där det i sommar är café. Rivningen av Sehlinhuset blir en fortsättning.

Parkeringsplatsen kommer att bli större och få en bättre in- och utfart. En del av Sehlintomten kommer att bli parkeringsyta. I samband med det kan den offentliga toaletten komma att flyttas till motsatt sida.

Kommunen räknar med en samordningsvinst genom att använda fyllnadsmassor där från andra arbeten i samhället när marken ska göra i ordning efter rivningen. På så sätt slipper man köpa in fyllnadsmassor.

Artikeltaggar

BillingsforsCrister BlümeNyheter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.