• idag
  29 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  31 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  1 nov
  11°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  2 nov
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tankar inför helgen: Vem är jag?

Familj
PUBLICERAD:
Foto: Conny Hultgren

Jag kunde ställa den här frågan till dig i dag. Vem är jag? Någon av er som läser detta kommer att säga att ni känner mig och vet vem jag är. Någon av er har fått med sig att jag är en norrman som är pastor i Bengtsfors Missionskyrka. Och andra att jag är ledare för Hoppet. Utifrån vad du tänker om mig så bildar du dig en uppfattning om vem jag är. Kanske är det rätt eller kanske har du lagt till några meningar och ståndpunkter som jag inte känner igen mig i.

Ibland har våra meningar om vem andra människor, som vi möter, är slagit fel. Efter att ha blivit känd, ja riktigt känd med honom eller henne upptäckte du sidor som du aldrig hade kunnat gissa dig till, antingen det var på gott eller ont.

Jag har som väl är blivit förskonad från att bli tillagd en bild av mig själv som jag inte känner igen mig i, vad jag vet. Men jag känner en som många gånger har blivit missförstådd och misstrodd. Hans namn är Jesus Kristus. Jag läser inlägg i sociala medier eller uttalande i det offentliga rummet av människor som säger sig veta vem Jesus är och vad han vill och menar. Och ofta känner jag inte igen den Jesus som beskrivs. Jag undrar helt enkelt: har de någonsin mött Jesus och gjort ett försök att lära känna honom?

I den här helgens text möter vi några lärjungar som verkligen hade satsat allt på att bli känd med Jesus. De hade lämnat allt det trygga för att lära känna honom och de senaste åren varit tillsammans med Jesus och hört honom predika och sett honom göra under och mirakel. Men ändå hade de inte på riktigt lärt känna Jesus verkar det som.

Den här dagen fick de se både Moses och Elia men det viktigaste av allt var att det fick se Jesus på riktigt. ”Och plötsligt, när de såg sig om, kunde de inte se någon annan där än Jesus.” (Markusevangeliet 9:8) Du som tror du känner Jesus eller vet det mesta om honom, kanske skulle den här helgen bli en möjlighet för dig att ta tillfället i akt och kolla om det stämmer, att Jesus är så som du tror. Du har en unik möjlighet den här helgen att gå till någon kyrka eller om du inte vågar eller tycker om att gå till kyrkan så kan du göra som en kompis till mig gjorde. Han knäppte sina händer för första gången och frågade om Gud finns. Han fick svar så bli inte förvånad om Gud svarar dig!

Gud välsigne dig!

Åge Eriksen

Pastor i Bengtsfors Missionskyrka

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.